Clary's hage

Ett privat initiativ för familjer med särbegåvade barn

Visionen med hagen

Glädjeskutt i solnedgången i den underbara miljön kring Clary's Hage

 

 

 

 

 

 

Clary’s hage är ett privat initiativ till minne av 3 starka kvinnor som älskade livet och stod upp för de svaga och behövande. Ett blivande rekreationsområde för familjer med särbegåvade barn och ungdomar. Till minne över Sophie, Ingrid och Clary.

Det är tragiskt att vårt samhälle inte är bättre rustat att hantera de situationer som uppkommer. Varken före, under eller efter ett särbegåvat barn kommer till världen. Hela familjer drabbas. Clary’s hage är vårt sätt att stötta dessa slutkörda familjer, att ge ett andrum i tillvaron, en plats befriat från personer som ifrågasätter och ställer frågor.

Vi har många att tacka för att ha gjort Clary’s hage möjligt. Ingen nämnd! Ingen glömd!

Clary’s hage drivs med ideella krafter och finansiellt stöd. Läs mer om våra olika projekt på:  Bennet Foundation

Har du frågor eller tips välkommen kontakta oss via epost på:  info(at)claryshage.se

 

höst1

Inspirationen bakom Clary’s Hage

Inspirationen kommer från Ingrid som var en stark kvinna som ställde upp för de svaga och behövande. Ingrid blev 1955 sjukhemsföreståndarinna för Ryds sjukhem i Höganäs där hon uppvisade extremt lösningsorienterad begåvning med bl. a. anordnade årliga auktioner av sjukhemmets boendes handarbeten – där allt överskott gick till goda ändamål. Samt inspiration från eldsjälar som Sophie och naturligtvis Clary.

Ingrid

Ingrid som ung barnhemslärarinna i Schweitz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sophie

Sophie på stranden nedanför Clary’s hage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

clary_svensson

Clary med ett av sina älskade barnbarn.

Clary’s hage idag, och i framtiden.

Efter flera års arbete med utkörande av närmare hundra ton bärlager (på rullebör med handkraft), bortrensning av kubikmeter död stormskadade skog och sly, nyplantering av flera hundra nya plantor av diverse växter, behövde hagen hjälp få fart med pollineringen.

Så nu har Clary’s hage ett antal bisamhällen som ger underbar honung, naturligt hanterad med inspiration från uråldriga spanska metoder.

En familjemedlem som jobbade extra på Helsingborgs stadsbibliotek hade fått en burk honung i julklapp, de hade bikupor på bibliotekets tak från Raushoung.
Kontakt med biodlaren resulterade i att vi hyrde bikupor för att sedan gå en kurs för att bli biodlare – nu i egen regi.

Clary’s hage med alla dess träd, blommor, insekter och fåglar uppskattar nytillskottet av våra miljoner nya vänner.

Havtorn i Clary's Hage

 

 

 

 

 

 

Vår vision nu är att vi inom ett par år ska kunna erbjuda en rad olika produkter som främjar hälsan. Olika produkter med honung: propolis, bivax, salvor, tvål, shampo, öl, honungsrom, recept-blandingar, osv. Allt finansiellt överskott går oavkortat tillbaka till syftet. 

 Läs mer om vår naturliga biodling på  www.demeter.se

honey1

Furuboda

Furuboda är vår första utvalda samarbetspartner för Clary’s hage. Vi är väldigt glada och tacksamma för allt stöd vi fått och att vi fått använda Furubodas underbara personal som bollplank i våra tankar och idéer kring Clary’s hage.

Furuboda Assistans är en privat assistansanordnare med nöjda kunder i Skåne och Blekinge, ett helägt dotterbolag till den ideella Föreningen Furuboda som drivs helt utan externa vinstsyften. Furuboda startade 1960 med 2 eldsjälar som såg ett behov för funktionsnedsatta som de löste på ett pragmatiskt enkelt sätt.

Mer information om Furuboda: http://furuboda.org/om-oss/historia/

IMG_2649

© 2024 Clary's hage

Design By: Kreativt.nu

Tema av Anders Norén