Clary's hage

Ett privat initiativ för familjer med särbegåvade barn

Om hagen

Clary’s hage är ett privat initiativ till minne av 3 starka kvinnor som älskade livet och stod upp för de svaga och behövande. Ett blivande rekreationsområde för familjer med särbegåvade barn och ungdomar. Till minne över Sophie, Ingrid och Clary.

höst1


Inspirationen bakom Clary’s Hage kommer från..

..Ingrid som var en stark kvinna som ställde upp för de svaga och behövande. Ingrid blev 1955 sjukhemsföreståndarinna för Ryds sjukhem i Höganäs där hon uppvisade extremt lösningsorienterad begåvning med anordnade bl. a. årliga auktioner av sjukhemmets boendes handarbeten, där allt överskott gick till goda ändamål, samt eldsjälar som Sophie och naturligtvis Clary.

 

 

Ingrid

Ingrid
(som ung barnhemslärarinna i Schweitz)

sophie_day_by_the_beach_raul_campo_

Sophie
( ”Day by the beach” by Raul Campo, Oleo sobre lino )

clary_svensson

Clary
(med ett av sina älskade barnbarn)

Furuboda

Furuboda är vår första utvalda sammarbetspartner för Clary’s hage. Vi är väldigt glada och tacksamma för allt stöd vi fått och att vi fått använda Furubodas underbara personal som bollplank i våra tankar och ideer kring Clary’s hage.

Furuboda Assistans är en privat assistansanordnare med nöjda kunder i Skåne och Blekinge, ett helägt dotterbolag till den ideella Föreningen Furuboda som drivs helt utan externa vinst syften. Furuboda startade 1960 med 2 eldsjälar om såg ett behov för funktionsnedsatta som de löste på ett pragmatiskt enkelt sätt.

Mer information om Furuboda: http://furuboda.org/om-oss/historia/

Det är tragiskt att vårt samhälle inte är bättre rustat att hantera de situationer som uppkommer. Varken före, under eller efter ett barn kommer till världen. Hela familjer drabbas. Clary’s hage är vårt sätt att stötta dessa slutkörda familjer, att ge ett andrum i tillvaron, en plats befriat från personer utan speciella behov som ifrågasätter och ställer en massa frågor.

Vi har många att tacka för att ha gjort Clary’s hage möjligt. Ingen nämnd! Ingen glömd!

 

Clary’s hage drivs av ideella krafter med stöd från Bennet Foundation m fl. Läs mer om Bennet Foundations verksamhet: bennet.foundation 

Har du frågor eller tips kontakta oss gärna på följande epost adress info(at)clarysahage.se 

 

 

IMG_2649

 

 

© 2024 Clary's hage

Design By: Kreativt.nu

Tema av Anders Norén