Clary's hage

Ett privat initiativ för familjer med särbegåvade barn

Flustergaller för 2.-

Efter förra vintern hade vi stora problem med möss och bålgetingar. Vi hade negligerat fluster galler, 22mm öppning var ingen ”hit” vintertid.

När vi vårstädade tittade en mus upp ur kutterspånen för att fråga vad vi ville. Ramar och vax var sedan länge uppätet och hela bisamhället hade svultit/stressats ihjäl.

I en annan kupa darrade bina av skräck för en 6 cm lång fet bålgeting. Så förra sommaren utrustade vi samtliga kupor med ”rostfria” fluster rondeller från biredskapsbutiken. Dyrt och inte så värst rostfritt. Dessutom verkade det som att våra bin hade svårt att ta in pollen med de fluster rondeller som finns i handeln. Kanske är det så att våra bin är annorlunda i storlek än de som finns på kontinenten där dessa rondeller sannolikt härstammar från.

Efter diverse funderingar, informations inhämtning från internet, samtalat med experter på getingar och möss hos Anticimex så har vi landat i en lösning vi nu testar – galvade musgaller från bygg butiken. ett galler uppklippt ger oss galler för 2.- /st. Mer information kommer presenteras i vår kommande bok – BI.

Nästa Inlägg

© 2024 Clary's hage

Design By: Kreativt.nu

Tema av Anders Norén