Clary's hage

Ett privat initiativ för familjer med särbegåvade barn

Strandkiosk nedanför Clary’s Hage

Härom året berikades Bertas kiosk i Lerberget med en bemanning av särbegåvade ungdomar. Helt fantastisk lösning.

När jag var barn på 1960 och 1970 talet fanns det en kiosk på Wäsby strandmark på strandsidan nedanför Clarys hage.

Längre tillbaka, på 1920 talet skall det ha funnit en kiosk vid golfbanans norra hål. Denna kiosk kom till för alla de flanerare som drogs dit för att få en glimt av någon kunglighet spelandes på denna golfbana.

Senare kom det bli camping i talldungen mellan golfbanan och parkeringen vid väg 111. Underbar tid. Idag saknas såväl camping som kiosk – som toaletter för alla nödiga som hittills gjort sina naturbehov i Clarys hage.

Pragmatiska som vi är togs kontakt med personalen på Bertas kiosk med erbjudande att vi skulle kunna finansiera en kiosk. Vi tänkte oss i form av en kul cirkusvagn, vi tog kontakt med leverantörer nere på kontinenten som har vagnar till oss.

Denna skulle kunna, likt masonithusen i Kulla Gunnarstorp, rullas in i värmen över den kalla tiden på året. Avlopp, färskvatten och elenergi skulle kunna lösas som dessa strandkiosker på Playa de Ingles, Gran Canaria – grävas ner! Minimal kostnad för kommunen. 

Tyvärr saknas intresse från såväl Höganäs kommun som godsägaren av Wästby strandmark, Krapperups-stiftelsen, att inte vilja gynna våra särbegåvade och lösa ett naturbehov för vandrare och badare utmed Wäsby strandmarks underbara sandstrand.

Vill du veta mer? Köp vår bok BI-vis!

 

Standkiosk Gran Canaria
Strandkiosk Gran Canaria

 

 

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Clary's hage

Design By: Kreativt.nu

Tema av Anders Norén