Clary's hage

Ett privat initiativ för familjer med särbegåvade barn

Cancerkiller

Recept

En vän berättade en fantastisk historia om en bekant som drabbats av en väldigt ovanlig cancer, oftast med en prognos på något år.  ( läs mer om WMB ).

Läkarna gav honom ett år kvar att leva – när jag hörde detta hade det gått 10 år..

Det enda denna person gjort var att varje morgon ta en snaps av receptet nedan varje dag. De kallade det ”Cancerkillern”.

Den samlade läkarkåren kan inte förklara vad som hänt eller varför, men vad gör det när detta recept tydligen både gör gott – och smakar gott!

RECEPT 1 LITER

Kan förvaras i kyl i upp till en månad.

  • 200 gram färsk ingefära
  • 1 liter kranvatten
  • 0,5 dl honung (så klart gärna Clary’s Färskhonung, men det fungerar även med vanlig butikshonung)
  • 2 medelstora citroner
  • 4 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen kanel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka 1 liter vatten
  2. Riv under tiden ingefäran grovt
  3. Låt vattnet svalna till ca. 60 grader så inte nyttigheterna värms ihjäl
  4. Lägg i ingefäran i vattnet och låt dra i 20 minuter
  5. Sila bort fasta bitarna av ingefäran från vattnet i ett durkslag
  6. Lägg i honungen
  7. Låt svalna till rumstemperatur
  8. Pressa i citronerna
  9. Lägg i gurkmeja och kanel
  10. Häll på glasflaska och ställ in i kylen

En vän berättade en fantastisk historia om en bekant som drabbats av en väldigt ovanlig cancer, oftast med en prognos på något år.  ( läs mer om WMB ).

Läkarna gav honom ett år kvar att leva – när jag hörde detta hade det gått 10 år..

Det enda denna person gjort var att varje morgon ta en snaps av receptet nedan varje dag. De kallade det ”Cancerkillern”.

Den samlade läkarkåren kan inte förklara vad som hänt eller varför, men vad gör det när detta recept tydligen både gör gott – och smakar gott!

RECEPT 1 LITER

Kan förvaras i kyl i upp till en månad.

  • 200 gram färsk ingefära
  • 1 liter kranvatten
  • 0,5 dl honung (så klart gärna Clary’s Färskhonung, men det fungerar även med vanlig butikshonung)
  • 2 medelstora citroner
  • 4 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen kanel

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka 1 liter vatten
  2. Riv under tiden ingefäran grovt
  3. Låt vattnet svalna till ca. 60 grader så inte nyttigheterna värms ihjäl
  4. Lägg i ingefäran i vattnet och låt dra i 20 minuter
  5. Sila bort fasta bitarna av ingefäran från vattnet i ett durkslag
  6. Lägg i honungen
  7. Låt svalna till rumstemperatur
  8. Pressa i citronerna
  9. Lägg i gurkmeja och kanel
  10. Häll på glasflaska och ställ in i kylen

© 2024 Clary's hage

Design By: Kreativt.nu

Tema av Anders Norén